hero
Mijn Mediadvies

Radio- en televisiereclame (RTV)

Overweegt u radio- of televisiereclame, maar ziet u op tegen de kosten? En vraagt u zich af of zulke reclame wel rendabel is? We kijken graag kritisch mee. Op basis van uw mediabriefing berekenen we of het inzetten van Radio en Televisie (RTV) zinvol is. En zo ja, in welke vorm.

Kostbaar of toch rendabel?

Aan RTV kleeft het imago dat het kostbaar is om in te zetten. Dat is ook wel een beetje zo. Een kwalitatief hoogstaande campagne van enkele dagen met spots die op primetime op televisie worden ingezet, vereist een mediabudget van honderdduizenden euro’s. Voor

een campagne van enkele weken op nationale radio is een soortgelijk budget nodig.

Toch zien we de laatste jaren dat de toegang tot inzet van RTV steeds toegankelijker wordt. Vooral als u heel specifieke doelgroepen wilt bereiken. Een campagne gericht op ouderen kan bijvoorbeeld worden ingezet op goedkopere tijdstippen op de dag. Een dergelijke campagne van meerdere weken met enkele spots per dag, kan binnen een specifieke kleinere doelgroep al worden voor een veel kleiner bedrag van enkele tienduizenden euro’s.

Meer weten over het rendement? Ontvang een gratis mediaplan!

Meer weten over het rendement van RTV-reclame voor uw organisatie? Vul de mediabriefing in en ontvang een gratis mediaplan. Zonder verplichtingen natuurlijk.

Ja, graag een mediaplan