hero
Mijn Mediadvies

Mediaplan maken

Hoe zet u uw mediabudget gefundeerd in? Wie op basis van gevoel links en rechts adverteert, schiet met hagel. En dan is de kans groot dat u verkeerd mikt. Wég media-euro’s. Wat is dan wél verstandig? Een mediaplan laten maken. Dat helpt om heel gericht de juiste doelgroep te benaderen met de juiste boodschap op het juiste moment. Wij regelen dit voor u.

Stap 1: mediabriefing

Een mediaplan begint met een mediabriefing. We vragen u om dit in te vullen als adverteerder of creatief bureau. We ontvangen graag zoveel mogelijk informatie over onder meer doelgroep, doelstelling, unique selling points, inhoud van de campagne en het beschikbare budget.

Stap 2: mediastrategie opstellen

Vanuit de mediabriefing stellen we een strategie op. Daarin bepalen we welke mediumtypes we adviseren in te zetten. We onderbouwen onze keuzes op basis van:

  1. Beschikbare (media)onderzoeken zoals de NOM Doelgroep Monitor, Retriever, RAB, BRO en CBS-data.
  2. Onze eigen kennis en ervaring met inmiddels honderden mediacampagnes.

Stap 3: Mediaplanning maken

Vervolgens werken we de strategie uit in het hoofdstuk mediaplanning. Hierin vertellen we u precies welke concrete titels, outdoor-posities, radio of televisiestations  we per mediumtype adviseren in te zetten. Ook dit bepalen we aan de hand van zoveel mogelijk beschikbare feitelijke onderzoeksdata.

MijnMediadvies

Bent u akkoord met de mediaplanning? Dan presenteren we alle plaatsingen in MijnMediadvies. Hiermee heeft u overal en altijd inzichtelijk welke advertentie wanneer en waar wordt geplaatst. Ook ziet u wat de aan te leveren bestandsformaten zijn én wat de totale investering is. We werken het liefst kort en bondig. Dus als het kán, werken we een mediaplan uit op enkele pagina’s. Als het nodig is, kan een mediaplan een heel boekwerk worden. Maatwerk voor elke uitdaging!

Daarom een mediaplan bij Mediadvies

  • 100% transparant in de kosten
  • Geen addertjes onder het gras, geen bijkomende kosten, geen uurtje-factuurtje
  • Het mediaplan is gratis, ook als het niet doorgaat. We berekenen alleen de vermelde advertentiekosten
  • Als specialisten in media-inkoop zijn we vaak goedkoper dan een adverteerder rechtstreeks
  • Via MijnMediadvies heeft u zicht op alle plaatsingen (met achterliggende documenten), de te leveren advertentieformaten en alle kosten
Interesse? Ontvang een gratis mediaplan!